Sudan: Forverring av situasjonen i Darfur

Mens verdenspressens oppmerksomhet er rettet mot valget i Sør-Sudan raser konflikten i Darfur videre med økende intensitet, advarer Human Rights Watch.

-Andre lands myndigheter bør snarest mulig legge press på Khartoum og opprørsgrupper for å få slutt på volden mot sivile i Darfur, sier Daniel Bekele, Africa director ved Human Rights Watch i en artikkel på organisasjonens nettsider.

Verken FN eller Sudan-engasjerte George Clooney reagerer på voldsbølgen i det som har blitt definert som en av verdens aller verste humanitære katastrofer.
Det internasjonale samfunn har lenge fokusert på fredsprosessen i sør snarere enn Darfur, bemerker Global Centre for the Responsibility to Protect i et oppdatert skriv om situasjonen, men til tross for at medias manglende oppmerksomhet rundt Darfur ble påpekt i 2003-2004 ser det ikke ut til at situasjonen er annerledes nå.

En full oversikt over internasjonale aktørers respons til situasjonen i Darfur gjennom tidene finnes i denne rapporten, på globalr2p.org.

Les mer