Om oss


Internasjonal Reporter (IR) er en frittstående, norsk organisasjon som arbeider for å fremme kvalitet, bredde og bevissthet i utenriksjournalistikken.

Internasjonal Reporter henvender seg primært til journalister, men skal også være en kilde til kunnskap og innsikt for andre yrkesgrupper som jobber med internasjonale forhold.

IR søker å:

  1. Spre kunnskap og informasjon om områder og problemstillinger i eller relatert til områder utenfor Norge.
  2. Bidra til et bedre og bredere kildetilfang i forbindelse med utenrikssaker.
  3. Tilrettelegge for økt samarbeid på tvers av landegrenser.

Bli kjent med Internasjonal Reporters styre her.

IR jobber med:

Seminarer, debatter og foredrag

IR har arrangert og vært med på å arrangere seminarer, debatter og foredrag om temaer som Afghanistan-dekning, krigsjournalistikk, utenriksreportasjer i tegneserieformat og TV-aksjonens journalistiske budskap. Våre seminarer foregår vanligvis i Oslo og vi har god erfaring med å samarbeide med både Oslo Dokumentarkino og SKUP.

Oppdateringer om våre seminarer vil du finne både på våre nettsider, samt vår Twitter-side og på Facebook. Vi forsøker å gjøre opptak av våre arrangementer slik at de kan komme flere enn de oppmøtte til gode.

Nettside

På nettsidene våre finner du informasjon om prisutdelinger og arrangement og et arkiv med alle tidligere utsendte tips og publikasjoner.

Journalistpris

Hvert år deler vi ut Internasjonal Reporters Journalistpris, som tildeles en journalist som i løpet av det siste året har produsert et journalistisk produkt som på en innsiktsfull, overraskende og engasjerende måte har kastet lys over et internasjonalt tema.

Les mer om prisen og frister for å nominere kandidater.

Fakta om organisasjonen Internasjonal Reporter:

  • Internasjonal reporter er en frittstående organisasjon stiftet som Forum for Utviklingsjournalistikk i 1987 av lærere ved Norsk Journalisthøyskole, forskere og journalister.
  • Vi er en uavhengig, frivillig organisasjon.
  • Vi har et arbeidende styre men ingen fast ansatte.
  • Internasjonal Reporters styre består av medlemmer med erfaring fra både journalistikk og organisasjonsliv.
  • Du kan gi ditt bidrag til Internasjonal Reporter ved å bli støttemedlem – les mer her.
  • Kunne du tenke deg å bidra frivillig i Internasjonal Reporter? Kontakt oss her.