Hvordan Afrika twitrer?

Når vi snakker om sosiale medier som potensielle katalysatorer for revolusjon og demokratikamp, kan en oversikt over Twitter-aktivitet verden over komme godt med. Men hvor lett er det egentlig å lage slike?

Et nytt bilde av Afrika ble til da kommunikasjonsfirmaet Portland slapp tall og grafikk med overskriften: «This is how Africa Tweets» tidligere i år.
En topp 20 liste over de mest aktive Twitter-landene basert på tynt tallmateriale sier ikke stort, mener bloggerne hos This Is Africa, men synes likevel tallene er interessante.

Noen av hovedfunnene de merker seg er at «den gjennomsnittlige afrikanske twitterbrukeren» er ung, bruker Twitter både til å holde kontakt med venner og til å følge med på nyheter, og kanskje mest interessant; minst halvparten av twittrerne hun følger er fra Afrika. Det som ikke imponerer like mye er antallet afrikanske statsledere som har forstått nytten av sosiale medier.
«Besides notable exceptions like Rwanda’s president Paul Kagame and South African president Jacob Zuma, political leaders are mostly absent from Twitter. Out of touch with the people? What else is new?» skriver This Is Africa.

Les hele artikkelen på www.thisisafrica.me.

"How Africa Tweets" fra Portland Communications.