IR-prisen: Juryen er i gang

Fristen for å nominere til Internasjonal Reporters Journalistpris 2011 gikk ut 31. januar og mange spennende bidrag har kommet inn.

Juryen, som består av Anne Hege Simonsen, Gerd Inger Polden, Per Kristian Haugen, Jon Hustad, er nå i gang med sitt vurderingsarbeid. Prisen er i år et diplom og et reisegavekort på 15.000 kroner, og vinneren vil kunngjøres den 24. mars på SKUP-konferansen 2012 i Tønsberg.

Dette er tredje gang IR-prisen deles ut. I fjor vant Kristin Solberg hovedprisen for reportasjeboka «Gjennom de renes land», utgitt på Aschehoug.
To bidrag fikk hederlig omtale; Øystein Bogen og Åge Aune fra TV2 for saken «Asylsøkere i Hellas, og Trond Sundnes i DN for «Bistand i ruinen».

I 2010 vant Inger Sunde og Harald Eraker fra NRKs FBI med dokumentarserien ‘Connecting People’, som handler om produksjon av mobiltelefoner i utviklingsland.
Teresa Grøtan fikk hederlig omtale for en sak om nobelprisvinner Mohammad Yunus og Grameen Bank i Dagbladet Magasinet, og Kaare M. Bilden fikk heder for en reportasje i Ny Tid om bruk av mobiltelefoner til banktjenester.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *